Doživetje
10. nov

Sodeluj v kampanji #PushTheMusicForward in podpri izvajalce!

Tokrat smo virtualni soj žarometov prižgali za vse tiste Kurzschluss talente, ki so najbolj goreče privržence elektronike do jutranjih ur držali na nogah na drugem odru. S kampanjo #PushTheMusicForward opozarjamo na stisko mladih glasbenikov, ki so v letošnjem letu ostali brez vira prihodka. Sedaj jih lahko za glasbene užitke podprete s poljubnim zneskom v obliki nakazila, neposredno na njihov Pay Pal račun. Spremljajte Kurzschluss družbene kanale, kjer bodo slovenski didžeji vsak torek in četrtek ustvarili glasbene mikse za vse okuse in razpoloženja.

 

HAUSFRAU X Ian Sound

 

Za prvi tematski miks v slogu ritmične gimnastike je poskrbel mladi up slovenske elektronike Ian Sound, ki je že lani pred nastopom mega zvezdnika Ericka Morilla blestel na odru Kurzschlussa. S svojim talentom je bil leta 2012 izbran za rezidenta v legendarnem Štuku in večkrat nastopil ob svojih idolih Mikeu Valetu, Umeku in tudi mednarodni zvezdi Martinu Garrixu. Njegova navdušujoča prezenca za mešalko ga je iz slovenskih odrov – med drugim tudi v Kurzschlussu - hitro ponesla na največje festivalske dogodke po Evropi, na katerih je svoje sete ‘odigral’ pred velikimi imeni svetovne elektronske scene Jorisom Voornom, Klingandeom, Plastick Funkom, Paolom Barbatom, Don Diablom, Sigalom in drugimi. Po šestih letih miksanja se je podal tudi v producentske vode in pod okriljem italijanske založbe Lapsus Music izdal svoj prvenec ‘Wiggity Wack’. Leto 2019 je bilo zanj izredno uspešno, sodelovanji z založbama Shanghaied in Nervous Records pa mu obetata prepoznavnost v svetovnem merilu.

 Tokrat je s svojo mešanico old school housea in tech housea poskrbel za idealno zvočno spremljavo ob gospodinjskih opravilih. Pritisni play in uživaj v ritmih, ki bodo preglasili tudi zvok sesalca. 

Z nakazilom poljubnega zneska na didžejev PayPal račun lahko podpreš njegovo glasbeno ustvarjanje.

https://soundcloud.com/ian-sound/ian-sound-mix/s-xNMht2Avvxq

 

 
 
KLUBSKA MIZICA X Erik Gross
 

Erik Gross se je nad techno glasbo navdušil v srednji šoli in kot promotor za Reload Events skozi leta spoznal različne didžeje iz domače in tuje scene, kot so Umek, Joseph Capriati, Sam Paganini, Alan Fitzpatrick in drugi. Njihova glasba ga je navdihovala in ga pripravila do tega, da se je s tem začel ukvarjati tudi sam. V letu 2016 se mu je ponudila prva resnejša priložnost pod okriljem WND, kjer se je prvič predstavil pred širšo množico. Naslednji večji korak v njegovi karieri je bilo poletje 2017, ko je postal rezident DJ pri Reload Events in Clubio. Do sedaj si je oder delil z slavnimi imeni, kot so Adam Beyer, Pan- Pot, Nicole Moudaber, Pig&Dan, James Zabiela, The Yellow Heads, DJ Jock, Damir Hoffman in še več.

Novogoričan, ki je lani v Kurzschlussu dvigoval temperaturo pred nastopom Umeka, je tokrat pripravil udarne ritme za pozne plesne nadure sredi dnevne sobe. Naj te ubrane melodije na zvočnih valovih popeljejo v svoj najljubši klub, ki ga zagotovo že zelo pogrešaš.

 Z nakazilom poljubnega zneska na didžejev PayPal račun lahko podpreš njegovo glasbeno ustvarjanje.

 
 

JAJCA NA OKO X R. Bade

 

R. Badeki je s svojo karizmo v lanski sezoni zavzel drugi oder v dvorani Kocka, preden je na glavnem odru zavrela house vročica Ericka Morilla, je svojo pot didžeja pričel na čipkarskem festivalu v Idriji ter si v nekaj letih pridobil zaupanje in spoštovanje svojih stanovskih kolegov. Sodeloval je s priznanimi ekipami Hightension in It’s Underground, v zadnjem času pa se večinoma posveča svoji blagovni znamki TexasMadafakinSounds (TMFS), v okviru katere prireja zabave v lokalnem klubu Texas, kjer je gostil priznana imena v svetu elektronske glasbe: Philipp Lichtblau, Urban Jeram, Aney F., Alex Ranerro in Ian F. Oder na različnih prizoriščih pa je imel čast deliti tudi z didžeji, kot so Stefano Noferini, Marko Nastić, Hunzed, Roberto Capuano, Shoxy, Siniša Tamamović in številni drugi.

Naj te njegov miks prebudi ob pripravi zajtrka. Uživaj v groovy prehodu med dvema svetovoma v tistih trenutkih, ko sanje postajajo resničnost.

 Z nakazilom poljubnega zneska na didžejev PayPal račun lahko podpreš njegovo glasbeno ustvarjanje. 

https://soundcloud.com/erbejd/rbade-for-kurzschluss/s-7vnvmXu7gvR

 

 
 

FIZKULTURA X Brtinzz 

Brtinzz a.k.a.Jan Bratina je slovenski producent in didžej, ki se je svojih prvih trikov za mešalko priučil v družbi lokalnih mojstrov v Belgiji. Preboj na domačo sceno mu je uspel leta 2017, ko je svoj talent z edinstveno tehniko, karizmo in simpatičnim načinom komunikacije s publiko, slovenskim ljubiteljem elektronike pokazal v družbi priznanih imen, kot so Mike Vale, Angel Anx, Gumja in drugi. Z uporabo različnih glasbenih vložkov in učinkov, snuje mogočne mikse, ki ne pustijo ravnodušnih niti največjih privržencev house in techno ritmov. Znan po svojem izbranem glasbenem okusu, kjer s skladbami, nabitimi z energijo, zagotavlja pravo doživetje na plesišču. Naj gre za mogočno techno izkušnjo ali pa bolj spevne house poslastice, Brtinzz s svojo iznajdljivostjo vsakokrat uspe izluščiti bistvo iz žanrov, ki so mu na razpolago.

Njegovi visokokondicijski ritmi, ki jih je združil v spodnjem miksu, bodo poskrbeli za pospešen srčni utrip in glasbeni elan za domači trening. 

 Z nakazilom poljubnega zneska na didžejev PayPal račun lahko podpreš njegovo glasbeno ustvarjanje. 

https://soundcloud.com/brtinzz/ks-1/s-l2xEFvxQm65

 

 

 

VESELICA X Lucca Loggia 

Lucca Loggia se je z gramofoni prvič srečal že pri rosnih 16 letih, ko ga je prijatelj tako navdušil nad elektronsko glasbo, da je že po prvi izkušnji nakupil vso potrebno DJ opremo. Po letu dni intenzivnega učenja, neštetih ur vaje in spoznavanja glasbe, se je prvič predstavil občinstvu, kjer je s tršimi techno ritmi več let zabaval ljubitelje elektronske glasbe širom Slovenije pod umetniškim imenom Ouzo. Po več kot desetletnem premoru se je njegov pogled na elektronsko zvrst spremenil in od leta 2018 v svojih setih razvija strast do bolj umirjenih funky/classic in tech house ritmov. Poleg domačega terena v Klubu K4, Terminalu, Mansionu, Livadi in drugih, je preko DJ natečajev nastopil tudi na večjih prizoriščih StellarBeat Music Festival, Summer Spark in Castle Festival v družbi imen kot so Claptone, Mike Vale in Paolo Barbato.

Poglejte skozi njegova rožnata očala, kjer vas že čaka zvočni jagodni izbor za srečne in brezskrbne trenutke. Ko so dobre vibracije vse, kar komad za komadom od lestvice pričakujemo.

 Z nakazilom poljubnega zneska na didžejev PayPal račun lahko podpreš njegovo glasbeno ustvarjanje. 

https://soundcloud.com/luccaloggia/lucca-loggia-veselica-pushthemusicforward

 

 

ZAKUSKA X Tommc

Ko se je Urh Tomc leta 2014 prvič srečal z elektronsko glasbo, se je vanjo zaljubil v istem trenutku. Po letu vaje, treningov na različnih manjših zabavah, rojstnih dnevih in zasebnih »after partijih« je dobil svojo prvo priložnost za nastop pred večjo publiko v enem izmed ljubljanskih klubov. Odziv ljudi je bil pozitiven, saj jih je s svojim slogom in energijo navdušil. Kmalu se mu je ponudila priložnost nastopanja v večjih slovenskih klubih in na nekaterih festivalih doma in v tujini, kot so Stellarbeat Festival (SLO) Green Eko Festival (BiH) ter Labirinth Open (HRV). Oder si je delil z nekaterimi poznanimi imeni, kot so Lea Dobricic, Ilija Djokovic, Sugar Lobby, Mladen Tomic, Dj Gumja, Dejan Milicevic, Aney F., Fedde La Grand, Adoo, Sinisa Tamamovic, Veztax, Stanny Abram in ostali.

Tommc je s popolno glasbeno mešanico poskrbel za družabne note za prijateljska druženja na daljavo. S svojim ambientalnim karakterjem se dobro poda k različnim toplim in hladnim prigrizkom ter dolgim pogovorom ob kozarcu vina ali pijače po izbiri omizja.

 

Z nakazilom poljubnega zneska na didžejev PayPal račun lahko podpreš njegovo glasbeno ustvarjanje.

https://soundcloud.com/user-930559960/tommc-zakuska-pushthemuzikforward?ref=clipboard&p=a&c=0

 

 
 

 

KAMASUTRA X Delano 

 

Dejan Delano je predstavnik prvega techno vala v Sloveniji. Z glasbo se je prvič srečal pri 11 letih, ko je od očeta za darilo dobil prvi sintisajzer. Leta 1991 je pričel poslušati techno glasbo, leta 1997 kupil svojo prvo vinilko in nekaj mesecev po odločitvi, da bo postal didžej, dobil prvo priložnost za gramofoni. Po selitvi na Dunaj si je ustvaril ime z izkušnjami in spoštovanjem na slovenski in avstrijski elektronski sceni. Spisek njegovih gostovanj sestoji iz številnih prizorišč, med drugim je nastopil na: Love Parade (Dunaj, Izrael), Hyperspace (Madžarska), MTV Techno Awards, Bodrum Festival (Turčija), Cocoon Tour Pascal Feos (Poljska), Ambasada Gavioli in številnih drugih. Najraje vrti plošče založb: Primate, Intec, Audio, SkunkWorks, Terminal M, Zenith.

Naj vam Dejanov miks z zapeljivimi, strastnimi in ravno prav romantični ritmi ustvari popolno vzdušje v dvoje in popelje do glasbenega vrhunca.

 

Z nakazilom poljubnega zneska na didžejev PayPal račun lahko podpreš njegovo glasbeno ustvarjanje.

https://soundcloud.com/delano-1/delano-kurzschluss-pushthemusicforward

 

 

 
 

Spremljajte #Kurzschluss na družbenih omrežjih Instagram in Facebook.

Foto: Žiga Kalan, Žiga Intihar