RSS

Novice

Očitno je v letošnji sezoni Kurzschluss zabav nekaj v zraku, da didžeji svetovnega formata odra kar ne morejo zapustiti. Potem, ko je nemški kralj high tech minimala Boris Brejcha septembra svoj nastop zaključil z enournim podaljškom, je tudi Erick Morillo upravičil svoj sloves neustavljivega party mojstra in house cukrčke novembra prav tako serviral uro dlje.
Da upravičeno nosi naziv veliki mag techna, je Valentino Kanzyani dokazal na petkovem Kurzschlussu, kjer je odprl novembrsko edicijo žanrsko raznovrstnih dogodkov. Svoj neuničljiv status je z “oldies goldies” setom Rock the Discotheque! utrdil pred polno dvorano Kocka na Gospodarskem razstavišču, ki se je pod njegovimi vibracijami tresla več kot tri ure.
Da so bile vstopnice razprodane le nekaj dni po najavi dogodka, je bil dober pokazatelj, da se nam v Ljubljani obeta prava Kurzschluss manija. Ko je 27. septembra na oder stopil kralj high- tech minimala Boris Brejcha, ni bilo nobenega dvoma več. Svetovno priznani didžej, ki je na elektronskih festivalih Tomorrowland, Sonus, Time Warp in Exit v plesno ekstazo spravil več deset tisoč ljudi, tudi slovenskih oboževalcev ni pustil ravnodušnih.
Da je elektro- pop diva Róisín Murphy resnično irska kraljica avantgarde, je dokazala 26. septembra na koncertu, s katerim je odprla novo sezono pop- up kluba Kurzschluss. Bolečinam navkljub je svoj nastop izpeljala, kot se za zvezdnico njenega kova spodobi.
10 minut s Senidah -sreda, 18. december 2019
Kurzschluss predstavlja ekskluzivni intervju z regijsko senzacijo Senidah - desetminutni pogovor, ki ga je glasbenica sama opisala kot enega najbolj iskrenih v karieri. Z njim začenjamo odštevanje do njenega največjega solo koncerta v Sloveniji do zdaj, ki se bo 22. decembra odvil na odru festivala Kurzschluss. Več si oglejte v priloženem intervjuju, kjer smo se s Senidah pogovarjali o njeni trmi in lenobi, zdravilnih učinkih njenega glasu, glasbenih začetkih ter marsičem drugem.
Avdio različica pesmi “Veruj mi” ima na portalu YouTube že skoraj 850 tisoč ogledov, danes pa je skupina S.A.R.S. na svojem kanalu predstavila še videospot za skladbo, ki se bo 24. novembra znašla tudi na repertoarju nedeljskega koncerta v Kurzshlussu.
27. septembra bo prvi žur v seriji techno Kurzschluss dogodkov v letošnjem letu pripadel svetovno priznanemu didžeju Borisu Brejchi. Čeprav je dogodek že razprodan, imamo v sodelovanju z Addiko Bank d. d. na voljo še nekaj vstopnic. Kako do njih, preberi tukaj.
Prvič v Sloveniji z novim albumom Glava -četrtek, 22. avgust 2019
Srbska zasedba S.A.R.S. z vsakim svojim nastopom upravičuje sloves enega bolj iskanih avtorskih bendov na področju nekdanje Jugoslavije. Tako je bilo tudi v začetku avgusta v hrvaškem Labinu, kjer so nastopili v sklopu dogodka Labin Art Republika. Iz prve roke smo izvedeli, da za nastop v v Kurzschlussu 24. novembra pripravljajo veliko presenečenje. Kakšno, lahko preberete v intervjuju tukaj.
5 minut z Róisín Murphy -torek, 13. avgust 2019
Elektro-pop diva Róisín Murphy si je pred nastopom na Summer Music Festivalu v Rovinju vzela nekaj minut tudi za nas. Zakaj je besedilo njene zadnje uspešnice Incapable dvignilo veliko prahu in kaj pripravlja za nastop v Kurzschlussu 26. septembra, si lahko preberete tukaj.
KURZSCHLUSS NAŠEL »FREEŠNE« TALENTE -četrtek, 11. julij 2019
V sodelovanju s freeŠn, študentskim natečajem kreativnega komuniciranja, smo marca izvedli DJ natečaj, kjer si je zmagovalec Irwan A. Kasman s svojim miksom prislužil mesto na odru Kurzschlussa in bo nastopil na enem izmed prihodnjih dogodkov.