RSS

Novice

Letošnje leto je bilo vse prej kot običajno, saj ni industrije, ki se je kriza zaradi koronavirusa ne bi dotaknila. Tudi družabno življenje je daleč od ustaljenih tirnic, kljub vsemu pa slovenski izvajalci, didžeji in glasbeniki ostajajo optimistični. Svoj vpogled v trenutno stanje in razvoj dogajanja sta z nami delila Uroš Umek in Miha Guštin - Gušti.
Dogodki, srečanja, zabave in družabno življenje so v letošnjem letu dobili popolnoma nove virtualne razsežnosti. Ula Spindler, soustanoviteljica Kurzschlussa in direktorica Black Pony Entertainment Group poudarja pomembnost velikega in pozitivnega odziva, vseeno pa upa, da bo postopno sproščanje ukrepov omogočilo uresničevanje njihovega poslanstva – zabavati ljudi tudi v živo.
Z virtualnimi zabavami v okviru iniciative #ŽURAMDOMA smo v času (samo)izolacije omogočili odgovoren in varen način druženja na daljavo. Za mešalko se je izmenjalo sedem priznanih slovenskih didžejev, ki so na Facebook strani Kurzschluss s svojimi techno in house vibracijami v sedmih tednih dosegli več kot pol milijona ljubiteljev elektronike.
Trap osvaja Slovenijo! -ponedeljek, 16. marec 2020
Rime, ki prenesejo ulično življenje v besedila in zvoki, ki te v trenutku zasvojijo, so prepoznavni elementi mladega žanra, katerega temelje so postavili slavni hip hoperji v devetdesetih letih prejšnjega stoletja v ZDA. V tem žanru pa na Balkanu mejnike postavljajo tudi slovenski izvajalci, ki jih predstavljamo v članku.
ZA VSE TECHNO FRIKE IN FRIKICE -četrtek, 06. februar 2020
Si bil v lani na kakšnem izmed naših techno dogodkov? Če si pravi techno frik, naj te spodnji seti popeljejo na popotovanje skozi čas, spomini ostajajo, nova Kurzschluss doživetja pa so že v nastajanju.
Čeprav je Kurzschluss ekipa uspešno zaključila lansko edicijo elektronskih dogodkov in si privoščila nekaj oddiha, pa to ne pomeni, da smo popolnoma pozabili na naše pleme. Da bo čas do novih Kurzschluss doživetij minil veliko hitreje, pritisni play na spodnjih setih in se prepusti pravi house izkušnji.
Zadnja nedelja pred Božičemje bila vse prej kot običajna, tako za pevko Senidah, kot tudi vse njene goreče oboževalce, ki so se v Kurzschlussu udeležili njenega prvega in največjega samostojnega koncerta v Sloveniji. Ta je minil v znamenju mega uspešnic, ki na portalu Youtube dosegajo več kot 40 milijonov ogledov, zato ni čudno, da jih je skupaj s Senidah v en glas pela cela dvorana.
Decembra je sobotna house ekstravaganca pripadla Rogerju Sanchezu, dobitnik prestižne nagrade Grammy Award je skupaj s plesalci Glitterboxa v soju bleščic pričaral pravo plesno ekstravaganco diska 21. stoletja.
Techno odisejada z Umekom -sreda, 15. januar 2020
Zadnja edicija dogodkov v letu 2019 je zopet ponudila bogat izbor eminentnih imen, ki so se izmenjali za mešalnim pultom. V petek je svojo techno odisejado izpeljal Umek, “fotr” slovenske elektronike je praznično vzdušje, kot se za december spodobi, začinil s svežim zvokom.
Bajaga i Instruktori v svojem mega hitu Muzika na struju pojejo o elektriki, nič manj naelektreno pa ni bilo tudi ozračje na njihovem koncertu v Kurzschlussu, kjer so odprli decembrsko edicijo dogodkov in poleg legendarne uspešnice oder zatresli z vsemi največjimi skladbami iz svojega bogatega glasbenega opusa, ki že več kot tri desetletja oboževalce navdajajo z nostalgijo.