Doživetje
image copy

16 mar

Trap osvaja Slovenijo!

Rime, ki prenesejo ulično življenje v besedila in zvoki, ki te v trenutku zasvojijo, so prepoznavni elementi mladega žanra, katerega temelje so postavili slavni hip hoperji v devetdesetih letih prejšnjega stoletja v ZDA. V tem žanru pa na Balkanu mejnike postavljajo tudi slovenski izvajalci, ki jih predstavljamo v članku.

PREBERI VEČ

06. feb

image copy

ZA VSE TECHNO FRIKE IN FRIKICE

Si bil v lani na kakšnem izmed naših techno dogodkov? Če si pravi techno frik, naj te spodnji seti popeljejo na popotovanje skozi čas, spomini ostajajo, nova Kurzschluss doživetja pa so že v nastajanju.

PREBERI VEČ

04. feb

image copy

UŽIVAJ V KURZSCHLUSS DOŽIVETJIH TUDI IZVEN SEZONE

Čeprav je Kurzschluss ekipa uspešno zaključila lansko edicijo elektronskih dogodkov in si privoščila nekaj oddiha, pa to ne pomeni, da smo popolnoma pozabili na naše pleme. Da bo čas do novih Kurzschluss doživetij minil veliko hitreje, pritisni play na spodnjih setih in se prepusti pravi house izkušnji.

PREBERI VEČ

15. jan

image copy

Senidah s svojo ‘Slađano’ razvnela Kurzschluss

Zadnja nedelja pred Božičemje bila vse prej kot običajna, tako za pevko Senidah, kot tudi vse njene goreče oboževalce, ki so se v Kurzschlussu udeležili njenega prvega in največjega samostojnega koncerta v Sloveniji. Ta je minil v znamenju mega uspešnic, ki na portalu Youtube dosegajo več kot 40 milijonov ogledov, zato ni čudno, da jih je skupaj s Senidah v en glas pela cela dvorana.

PREBERI VEČ

15. jan

image copy

Plesna ekstaza z Rogerjem Sanchezom in Glitterboxom

Decembra je sobotna house ekstravaganca pripadla Rogerju Sanchezu, dobitnik prestižne nagrade Grammy Award je skupaj s plesalci Glitterboxa v soju bleščic pričaral pravo plesno ekstravaganco diska 21. stoletja.

PREBERI VEČ

15. jan

image copy

Techno odisejada z Umekom

Zadnja edicija dogodkov v letu 2019 je zopet ponudila bogat izbor eminentnih imen, ki so se izmenjali za mešalnim pultom. V petek je svojo techno odisejado izpeljal Umek, “fotr” slovenske elektronike je praznično vzdušje, kot se za december spodobi, začinil s svežim zvokom.

PREBERI VEČ

15. jan

image copy

Bajaga i Instruktori zatresli Kurzschluss

Bajaga i Instruktori v svojem mega hitu Muzika na struju pojejo o elektriki, nič manj naelektreno pa ni bilo tudi ozračje na njihovem koncertu v Kurzschlussu, kjer so odprli decembrsko edicijo dogodkov in poleg legendarne uspešnice oder zatresli z vsemi največjimi skladbami iz svojega bogatega glasbenega opusa, ki že več kot tri desetletja oboževalce navdajajo z nostalgijo.

PREBERI VEČ

15. jan

image copy

S.A.R.S. v Kurzschlussu premierno z albumom Glava

Srbska zasedba S.A.R.S. se je v Kurzschluss vrnila po treh letih, tokrat v razširjeni postavi. Svoj nastop so nadgradili s tremi glasbeniki, ki so, kot obljubljeno, skupaj pričarali pravo glasbeno poslastico, v kateri je množica uživala na nedeljski večer, prežet z melodično fuzijo pop rocka, reggaea, bluesa, jazza in hip hopa ter etno pridiha.

PREBERI VEČ

15. jan

image copy

Epske razsežnosti Ericka Morilla v Kurzschlussu

Očitno je v letošnji sezoni Kurzschluss zabav nekaj v zraku, da didžeji svetovnega formata odra kar ne morejo zapustiti. Potem, ko je nemški kralj high tech minimala Boris Brejcha septembra svoj nastop zaključil z enournim podaljškom, je tudi Erick Morillo upravičil svoj sloves neustavljivega party mojstra in house cukrčke novembra prav tako serviral uro dlje.

PREBERI VEČ

15. jan

image copy

Valentino Kanzyani ostaja techno kralj vinilk

Da upravičeno nosi naziv veliki mag techna, je Valentino Kanzyani dokazal na petkovem Kurzschlussu, kjer je odprl novembrsko edicijo žanrsko raznovrstnih dogodkov. Svoj neuničljiv status je z “oldies goldies” setom Rock the Discotheque! utrdil pred polno dvorano Kocka na Gospodarskem razstavišču, ki se je pod njegovimi vibracijami tresla več kot tri ure.

PREBERI VEČ
POKAŽI VEČ
TRUE GOSSIP

Preverjene govorice za tiste, ki ste raje prvi kot prepozni. V njih premierno najavljamo dogodke, zapisujemo kode za nakup vstopnic po nizkih cenah in delimo ugodnosti za Kurzschluss skupnost.

Prosimo, obvezno oznacite. Ce se želite narociti na prejemanje novic o Kurzschluss dogodkih, se morate strinjati s pravili in pogoji uporabe spletne strani.